Waterbehandeling

Een zwembad is meer dan een bak met water. Het zwemwater moet rond gepompt worden en vervolgens gefilterd worden door een zandfilter.
Het water zal ook gedesinfecteerd moeten worden. De bacterien die in het water leven zullen gedood moeten worden. Dit wordt gedaan met chloor.
U kunt kiezen voor een chloorbad of voor een zoutbad.

Chloorbad

Als u kiest voor de meest voorkomende optie kiest u voor een chloorbad. De meest eenvoudige methode is simpelweg een chloortablet in de skimmer leggen en uw water wordt voorzien van een bepaalde hoeveelheid chloor.
Een veel betere methode is een automatiche chloor en pH regeling. Deze regelaar zorgt ervoor dat uw water altijd de juiste chloorwaarde zal bevatten en dus heeft u er bijna geen omkijken naar. Heerlijk zwemplezier dus.

Zoutwaterbad

Als u kiest voor een zoutwaterbad dan wordt aan het zwemwater een minimale hoeveelheid zout toegevoegd. Het is zo minimaal dat u het zout nooit zult proeven tijdens het zwemmen. In de zwembadinstallatie wordt dan een zoutelektrolysecel geplaats welke het zout omzet in chloor. Hierdoor wordt het water voldoende gedesinfecteerd. Het chloor zal ook weer omgezet worden in zout waardoor er nauwelijks zout verdwijnt en het dus een zeer onderhoudsvriendelijk systeem is.

Laat u goed voorlichten

Voordat u een besluit neemt over de vorm van desinfectie kom dan eens bij ons langs om alle voor -en nadelen van beide systemen te bespreken zodat u verantwoord kunt beoordelen welke vorm het beste bij u past,
U kunt zomaar bij ons binnenlopen maar als u liever een afspraak maakt kan dat natuurlijk ook.
Neem gewoon eens vrijblijvend contact met ons op.